Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Dela på print

Höst i Pataholm

Sommaren avlöpte bra med många besökare på caféet trots coronapandemin, vilket var möjligt tack vare vår stora fina trädgård så gästerna kunde hålla ett coronasäkert avstånd. Men nu har hösten kommit och vår trädgård är full av äpplen på träden. Här finns flera olika sorter bl.a. Signe Tillisch, Cox ´s Orange och Melonäpplen. Det finns även gråpäron och vår alldeles egna unika sort som fått namnet Pataholmspäron.

Mönsterås kommun har nu installerat QR-koder på flera ställen i kommunen, och vi har även fått 3 st här i Pataholm, varav två är vid Hullgrensgården och Harbergska gården. Den tredje sitter på brunnen på torget. Genom att skanna in koden kan man få en text på ungefär dryga minuten uppläst för sig i mobilen. Även Nyebogården har fått en QR-kod.

Tyvärr är även höstens aktiviteter inställda pga. den pågående pandemin. Vår traditionella julmarknad kan troligtvis inte genomföras då fler än 50 personer inte får samlas på samma ställe enligt Folkhälsomyndigheternas föreskrifter. Slutgiltigt beslut avvaktas dock till styrelsens oktobermöte. Men vi kommer i alla fall sälja våra populära julkärvar vid Hullgrensgården, och eventuellt på ett par platser till, med självservice där man kan betala antingen med swish eller lägga pengar i en burk. Närmare info om tid och plats meddelas senare.

Den 27/9 anordnar Patabygdens samhällsföreng höstfest och äppelpressning i Hullgrensgårdens trädgård. Mer info finns på patabygden.se

Bli medlem

Medlemsavgift:

Enskild medlem: 200 kr
Familjemedlemskap: 300 kr
Betalning via bankgiro 5574-9097 eller swish till 123 525 04 93.
Mer info finns i mailet du får som bekräftelse när du fyllt i formuläret.