Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Dela på print

En lyckad invigning av Industrihistoriska rummet och sopbilsmuseet i Blomstermåla!

Antalet besökare blev under dagen över 400 stycken. Förutom våra invigningstal av Anders Johansson, Robert Rapakko och Peter Danielsson, Hembygdsförbundet, höll Allan Johnsson, Ålems Hembygdsförening, en kortare summering av Blomstermålas Industrihistoria. Sedan klipptes bandet av Anders och Robert och museet förklarades invigt.  

Förutom Turistbyrån var ett flertal föreningar också representerade som utställare, där möjligheter fanns att lära känna deras olika verksamheter. Under dagen visades även filmer om dels det gamla museet innan det plockades ner (en ny film som Ålems Sparbank sponsrat föreningen med att ta fram) och dels en gammal film om Norbas 50-årsjubileum 1963. Det blev även en timmas dansmusik i rotundan i Folkets Hus och flera passade på att ta en svängom. Många passade också på att titta på utställningen Next Stop Blomstermåla, men även alla andra foton av Conny Bremer som finns i Folkets Hus. Målilla Hembygdsförening var på plats med en tändkula från Tålebo som tuffade och rök under eftermiddagen och den första riktiga sopbilen från 1937 var på plats.  

Ålems Hembygdsförening är mycket nöjda med invigningen och evenemanget, som kunde genomföras med hjälp av Postkodstiftelsen.

Bli medlem

Medlemsavgift:

Enskild medlem: 200 kr
Familjemedlemskap: 300 kr
Betalning via bankgiro 5574-9097 eller swish till 123 525 04 93.
Mer info finns i mailet du får som bekräftelse när du fyllt i formuläret.